Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brinkmanns.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Guide: Personlighedstyper JTI - Jungs TypeIndeks - Brinkmanns
Guide: Personlighedstyper JTI – Jungs TypeIndeks 2018-07-12T21:46:22+00:00

Denne side er stadig under udarbejdelse – kontakt mig, hvis du behov for specifik rådgivning om hvordan du kan bruge personlighedstyper.

Hvad er JTI?

JTI står for Jungs Type Indeks og er baseret på Carl Jungs teori (læs evt. mere her på Wikipedia). JTI er den nordiske pendant til MBTI. Kort fortalt består det af fire dimensioner – og det er vigtigt at fortælle, at der er ingen rigtige eller forkerte dimensioner:

1. Energi:  Ekstroversion (E)← → (I) Introversion – dvs. hvor man henter sin energi og gerne vil rette sin energi mod.

2. Opfattelse:  Sansning (S) ← → (N) iNtuition – dvs. hvordan man opfatter verden.

3. Vurderende:  Tænke (T) ← → (F) Føle – dvs. hvordan man fx træffer beslutninger.

4. Livsstil:  vurdering (J) ← → (P) oPfattelse – dvs. hvordan man indretter sig ift. sine omgivelser.

Hvordan kan man bruge Jungs personlighedstypeprofiler?

Først vil jeg starte med at sige, at man selvfølgelig skal være varsom med at “sætte folk i bås” og ikke bare stole blindt på typeresultatet. Når det er sagt, så er JTI-personlighedstyper virkelig et godt værktøj – jeg vil særligt fremhæve det som et samarbejdsværktøj:

JTI – et samarbejdsværktøj

Når man begynder at arbejde med JTI, får man først en forståelse for sine egne styrker og svagheder – og kan arbejde med det. Derefter begynder man at se og forstå, hvordan og hvorfor andre agerer som de gør. Dette kan også med fordel faciliteres som et temamøde/workshop el.lign. (se guide om samarbejde). Her er kunsten som leder at få faciliteret og skabe en forståelse af at det faktisk er en fordel at arbejde sammen med nogen af modsatte dimension fordi modsætninger supplerer og udfordre hinanden, så vi får udvikling og kvalitet. Det er rigtig godt at få lidt humor med, så man kan tale åbent om og grine lidt af fx den strukturerede J-type der bliver helt stresset over den fleksible P-type der har 20 post-its på sit bord.

JTI – et selvudviklingsværktøj